Cerita basi Raya Pertama

  
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ 

Assalamualaikum

Hai u ollss..dah lama ni tak cerita2..nak cerita sal raya pertama yang dah basi..kihkih

Pagi2 raya aktiviti sama je setiap tahun..berebut bilik air untuk mandi..warhhh problem betol la.. Then dah mandi,bersiap santek2 gitu..bersalam-salaman la dengan semua yang ada tak kira tua atau muda.,. xdak gambar la salam2 ni..sob2

Pastu ramai2 semua pergi sembahyang sunat aidilfitri.. dekat masjid tu terjumpa la kawan2 kampung yang lama gila xjumpa..mimi,ez,rodiah n fitrah..hihi

then balik dok umah la apa lagi..dah besaq2 ni tak tau dah cek nak p mana..TIBA2 dapat message cik wawa ajak p rumah borhan..so pergi la dengan shar naik kereta shar..hehe..sebelom nak p tu aku melantak la laksa kat umah aku ngan bihun soto kat umah m.ngah aku...

Sampai kat umah borhan..mak aih macam2 dia bawak keluaq..kuih,buah naga n langsat..ketupat ka lemang xtaw aku xingat..pastu bihun sup pulak..dah tu dia buh bihun sup tu punya la banyak..tapi aku habiskan jugak.hehe..

dah balik dari rumah borhan singgah la sat kat rumah shar..then Fahmi pon datang join sekaki..pastu alang2 kami pon kol la ajak man,erin,up and mi..tapi yg datang cik man sorang ja..huhu..da la tadi aku makan macam2..kat umah shar pekena lak nasi..memang melantak habisla aku ni..huhu tapi sikit ja nasi tu aku makan..sob2 nasi sedap tapi dah kenyang sangat

Dari rumah shar,singgah sat kat rumah aku..kat rumah aku tinggal bertiga ja.. aku,wawa ngan man..shar and fahmi masing2 dah balik.. sementara tunggu up and mie nak ke rumah wawa kami ni borak2 la kat umah aku tu..then bergerak ke umah wawa tapi singgah sat kat umah wan..pastu ajak la up ngan mie sekali singgah situ..huhu..


Jom ke rumah cik wawa pulak...zrooom2...
kat rumah wawa la sesi fotografi bermula..kihkih



SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR DAN BATIN DARI DAYAH DAN KELUARGA..

P/S: ada orang nak bagi kita duit raya x??hehe

awak...saya sayang awak..awak baca tau..

  
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ 


saya sayang awak..tapi betul ke saya sayang awak??awak sayang saya ke??kalau sayang, nape awak pegang tangan saya??awak nak tengok rambut saya,nak hug saya,nak saya pakai seksi2..memang la awak xkasi boy lain tengok saya pakai seksi..tp awak xhalal lagi utk saya kan??saya sayang awak ke kalau saya kasi semua tu kat awak??

saya sayang awak..betul..xtipu..tapi sayang ke kalau bila dengan awak, saya lalai??saya lupa kat Dia yang dah cipta saya, yang kasi saya perasaan cinta kat awak..saya lupa solat, saya lupa dosa..saya lupa Tuhan..takut la...

betul awak..saya sayang awak..tapi saya takut..takut sangat nak sayang awak..awak baik, selalu solat awal..tapi nape bila dengan saya awak lupa solat??masa kuar, kita lalu je depan masjid..xpernah stop..tp kt tempat xde orang, kita stop.beratus duit awak habis untuk saya kn??saya hargai sgt..saya tau awk syg saya..tp nape awak xsimpan duit tu dulu..kot2 ada jodoh, boleh kita kawen..awak...saya takut..takut sangat..takut bila ingat pe yang kita dah buat..saya nak awak jadi halal utk saya..tp xboleh la sekarang..mcm mana awk nk tanggung saya..kita blaja lg..saya nak hidup dgn awak..saya nak awak jd imam saya..nak sgt share everything dgn awak..saya nak jadi kekasih halal awak..tapi betul ke cara kita wak??saya takut laaaa...

awak..saya nak hidup dgn awak forever kat heaven..tapi layak ke kita gi heaven kalau kita camni??macam mana kalau tiba2 Dia panggil kita pergi..xkisah la saya dulu, awak dlu atau dua2 skali..boleh ke kita gi heaven kalau Dia panggil kita skarang??kalau la Dia tanya apa yg saya dah buat dgn awk, pe saya nk jawab nanti..saya maluuuuuuuuuuu sgt kat Dia..

awak..lama saya fikir..saya fikir pasal kita..betul saya sayang awak..tapi, sampai bila kita nak camni??awak..saya dah fikir lama...lepas ni, kalau saya xmsj awk,xnk jumpa awk, xnak call awk, xnk vc, mms or wc,awak jgn salah faham tau..saya buat camtu sbb saya syg awk sgt2..awak..saya nak forever kat syurga dgn awak..dulu saya sedih sbb kita jauh..tapi skarang, saya bersyukur sangat..Tuhan sayang kita..kalau dekat, awak boleh agak kn pe kita buat nnti??

saya xtau camne nk gtau awk..saya nak jaga hati awk..tp awak sedar x sebenarnya saya dah kotorkan hati awak..saya suka goda awak dgn manja saya, dengan body saya..saya suka buat awak cair dgn saya..jahatnya saya..awak saya banyak dosa..awak nk ke terima org mcm saya jd wife awak??awak..saya nak bersihkan diri saya sebelum jadi yang halal buat awak..saya nak jadi the best wife..baru la awak xpandang orang lain dah..saya xnk susahkan awak dgn saya yg mcm ni..awak..saya nak jadi bidadari awak..bukan kat dunia je..tp kat heaven gak..saya nak jadi bidadari awak yg forever..


awak..saya tahu saya xbaik....banyak sangt kurang n xlayak nak tegur salah awak..tapi saya sayang awak..pe kita buat, bukan ada org tahu pn...sape lagi nak tegur awak kalau bukan saya??saya pn nak awak jadi suami yg boleh pimpin saya ke syurga..xnak ke??xkn la awak sayang saya utk hepi2 kat dunia ni je..awak xnk ke pilih saya jadi bidadari awak kt syurga nanti??awak..tolong la...saya xnk dah jumpa awak..tp mungkin saya lalai gak nanati..syaitan selalu ada dgn saya..suka je dia kalau saya keluar dgn awk, goda awak..awak..tolong la ingat kan saya gak bila saya lupa.tolong ek..saya lemah sangat..saya nak jadi kuat..kuat utk awak..untuk hidup dgn awak.

saya sayang awak..camne kalau tiba2 Dia panggil kita b4 kita sempat bertaubat..takutnye saya..awak xtakut ke??camne kita nak gi syurga??camne saya nak jadi bidadari awak??saya nak sangat cinta ni kerana Dia..tp dgn apa kita dah buat, layak ke kita letak nama Dia dlm cinta kita??malu sangat kat Dia..awak..saya nak berubah..utk diri saya gak, utk parents saya..tp, kalau saya berubah, awak still terima saya lagi kan??saya nak berubah pn sbb nak jadi the best utk awak..utk babies kita nanti..nak jadi mom yg the best..huhu. tinggi betul cita2 saya..saya pn nak kita jadi pasangan yg educated..nak sama2 berjaya..tp educated yg taat padaNya la..mesti bahagia kan..kita ingat Dia, Dia pun ingat kita,,so, boleh la Dia jaga kita nanti..

awak, kalau la saya pergi dulu,saya nak tunggu awak kt syurga tau..awak doakan la saya bia boleh masok syurga..saya nak jadi bidadari yg tunggu awak..n there, i'll be yours forever...tapi, kalau awak pergi dulu??ye..saya sedih..tp saya pun akan doakan awak..insyaAllah..nanti awak tunggu la saya kt syurga k??mesti ramai bidadari tunggu awak kat sana..tapi, simpan la 1 tempat untuk saya k??saya nak jadi bidadari awak..


awak..maaf kan saya kalau ape yg saya buat n gtau ni mengguris hati awak..saya buat camni sbb saya sayang awak..saya xtau camne nak gtau awak..sebab tu saya taip kt sini..maaf sebab saya post kat sini..bukan nak bukak kburukan sendiri..at least mereka yang baca ni boleh jadikan kisah ni sbgai panduan..ramai kt luar sana kapel n buat macam2..saya takot nak post kat awak..tapi saya harap awak tergerak hati nak baca ni k..awak..dah nak subuh la..kejap lagi mesti Dia panggil saya..ingat tau..SAYA SAYANG AWAK ETERNALLY N INFINITY.. n saya tunggu awak jemput saya sebagai yg halal utk awak nanti k..<3<3<3
~nur layyin~

copy paste from : http://ayyinliyana.blogspot.com/2010/12/awaksaya-sayang-awakawak-baca-tau.html

PULUT DURIAN

Assalamualaikummmmm....

Ada orang tak...?? Kami datang nak makan durian...
musim buah kat kampung hari tu..tunggu tak balik makan..
aku bukan nak tipu k..buah durian yang paling sedap aku makan sekali adalah buah durian pokok kat umah aku..
perh terbaik wa cakap lu..
1 pokok tu ja yang sedap..yang lain sedap gak tapi besa2 ja..
yang ni rasa macam aiskrim, yang pasti the best durian among the best,,hehehe

PULUT DURIAN:




Majlis Iftar bersama Anak Yatim " Semanis Kurma, Setulus Ikatan"


  
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ 

 ASSALAMUALAIKUM

Sepanjang 2 hari iaitu 13 dan 14 JULAI 2013, kami warga PRS UTeM telah mengadakan program " Semanis Kurma, Setulus Ikatan" dengan kerjasama In-Person Training and Consultancy.


Program ini bermula dengan pendaftaran peserta UTeM di Masjid Selat pada pukul 2. Kemudian kami semua menunggu anak-anak yatim dari Fatimah Al-Zahra dan jugak sahabat iqra. kesemua peserta ini berusia dalam lingkungan 9-17 tahun. So kat sini ada 3 golongan 1. Budak U, 2. Anak Yatim and 3. Sahabat Iqra

Macam biasa mestila kami bahagi2 kan group..setiap group mesti ada ketiga2nya sekali..so group aku, aku dapat 4 dari Fatimah,2 dari UTeM n sorang sahabat iqra..
Masa sesi ice breaking dah perasan sorang2 macam mana perangai and dapat la detect yg mana pemalu..hehe

Antara aktiviti yang dijalankan sepanjang 2 hari ni kami mengadakan :
ice breaking
nama kumpulan berdasarkan sahabat nabi
melakukan ikrar berdasarkan ayat Al-quran
ceramah ustaz yusof
explorace + soalan dari ustaz berdasarkan ayat2 Al-quran
graf kehidupan
senaman pagi
terawih
qiamullai
berbuka puasa
bersahur

Itu ja yang aku ingat hehe..banyak agy yang best.. jom kita usha gambar..
HAA 1 agy..sepanjang program ni pera peserta dikehendaki membawa tafsir jika melakukan sebarang aktiviti seperti explorace. Hal ini kerana, untuk membuat peserta mendekati Al-quran dan sentiasa membaca ayat Al-quran. Di setiap check point jugak peserta dikehendaki membaca ikrar mereka.



seronok memndengar kuliah la tu

Graf Kehidupan

ceramah ustaz yusof

ikrar ketika explorace

Barisan fasilitator yang comel..comel ke??

salah satu check point

REfreshment..dah lemau budak2 ni

salah satu soalan ustaz yusof ketika explorace
Cukup-cukup la yer cerita pasal ni..hehe
selamat menyambut hari raya...hehe lambat agy wei..lex lu..






Pre Raya GiveAway By Adam Faiz




بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ


Pre Raya GiveAway By Adam Faiz bermula pada hari ini,22 Julai 2013,iaitu tepat  jam 12.00 malam sehingga 12.00 malam,30 Julai 2013.Semua Dijemput join.

Syarat-syaratnya:
  1. Terbuka kepada semua blogger yang bermastautin di Malaysia sahaja
  2. Follow blog Adam Faiz,Add Google+AdamFaiz dan Like fanpage di sidebar
  3. Klik semua simbol-simbol ini sehinggah habis loading : ❤❤❤❤
  4. Wajib follow blog,like fanpage,dan klik iklan para sponsor
  5. Buat entri yang bertajuk "Pre Raya GiveAway By Adam Faiz"
  6. Copy Coding yang disediakan dan paste ke dalam ruangan HTML dan Publish entri
  7. Tinggalkan URL entri anda ke ruangan komen entri ini sahaja
Senarai Sponsor:
  1. TGLSC| Follow blog| like:
  2. LD| Follow blog|like:
  3. STL| Follow blog|Like:
  4. SG|Follow blog| Klik iklan: | Like:
  5. DNT|Like:
  6. NFHBG|Like:
  7. CAM|Like:
Senarai Hadiah:
  1. 1x Dress Tajaan NFHBG
  2. 1x Blouse Tajaan NFHBG
  3. 1x fishtail Dress Tajaan DNT
  4. 1x Tudung tajaan DNT
  5. 10x lipstik jenama MAC tajaan DNT
  6. 3x Kuih Raya tajaan DNT
  7. 1x Shawl tajaan SG
  8. 1x Inner Bunga tajaan SG
  9. 1x Shawl Marya tajaan STL
  10. 1x Shawl Safeeya Tajaan STL
  11. 1x Cotton Tote bag tajaan TGLSC
  12. 1x Cotton Wallet Tajaan TGLSC
  13. 2x Pre inked stamp keychain tajaan LD
  14. 2x Oreo Chocolate tajaan CAM
Pemilihan Pemenang:
  1. Peserta yang mematuhi syarat 1 hingga 7 di atas
  2. Top refferal  bakal memenangi Dress tajaan NFHBG
  3. Random.org
JOM SUPPORT ADAM FAIZ,JOIN GIVEAWAY NI DENGAN KLIK BANNER KAT ATAS



1st Mini Giveaway Ramadhan

  
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ 




TAG:
TAMAT:
25 JULAI 2013

Big Ramadhan Giveaway

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ 
 


klik banner tok join
TAMAT : 23 JULAI 2013

Syawal Giveaway by Syazlia & FD


Assalamualaikum.


klik banner untuk join

Senarai hadiah:
Peplum tribal x 3, skirt lycra x 1, pashmina x 1, shawl x 1, brooch x 3, topup RM10 x 2, topup RM5 x 3, duit Raya RM20 x 2


I LOVE GIVEAWAY by www.nisakay.com

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ 
 


meh join ramai2..KLIK banner .

banyak hadiah menarik untuk dimenangi.

TAMAT : 21 JULAI 2013

2013 Giveaway from Farra Izzaty! ♥

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ 
 






Segmen Jom Pilih Hadiah Raya

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
 


tamat : 24/7/2013


GA Ramadhan Raya by Emas Putih

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ 
 



Hadiah
Top Referral - RM50
84 Hadiah untuk dimenangi

Tarikh Mula 10 Julai 2013- 24 Julai 2013 (11:59pm)


7 Days Segmen With Simplesyara

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ  

Klik Banner comel tu untuk menang..


Resepi: LAKSA KEDAH


ASSALAMUALAIKUM =)

Menu kita pada minggu ini adalah LAKSA KEDAH...muahaha
mesti ramai yang suka kan laksa ni tapi tak tau macam mana nak buat??
mai cek nak ceqhita kat hangpa macam na nak buat laksa ni..

BAHAN-BAHAN:

1.Ikan Kembung/sardin or apa2 ikan jala- 1kg 
2. cili kering- 22-25 biji (kalau suka pedas tambah la) *kisar
3. bawang besaq- 4 biji *kisar
4. bawang merah- 2 biji *kisar
5. belacan - secukup yang nak (tak mau buh pon xpa) *kisar
6. daun kesum - buh agak2 la
7. bunga kantan - 2 or 3 batang
8. asam keping - 4 untk rebus ikan
                          4 untuk kuah laksa
                          *kalau xberapa nak rasa tambah la or kurangkan =)
9. garam besar secukup rasa

CILI KERING
DAUN KESUM 

TULANG IKAN *KISAR &TAPIS

AIR REBUSAN IKAN

CARA-CARA MEMASAK:

  1. Rebus ikan bersama dengan asam keping dan jugak garam.
  2. Asingkan ikan dengan air rebusan ikan. Air rebusan ikan digunakan untuk membuat kuah.
  3. Kopek isi ikan dan blenderkan isi tersebut. Tapi jangan terlalu lama nanti xummm
  4. Blenderkan tulang ikan dan tapis untuk mendapatkan air dia..Hati-hati takut ada tulang termasuk. Step ni boleh repeat banyak kali. Depends la..Agak2 eh kang x ummm pulak.
  5. Blenderkan bahan-bahan *kisar tadi. Masukkan ke dalam air rebusan ikan. makesure masa ni dah atas api.
  6. When bahan-bahan *kisar tadi dah mendidih, masukkan isi ikan dan juga hasil dari tapisan tulang ikan tadi.
  7. Masukkan juga daun kesum,bunga kantan,asam keping dan juga garam secukup rasa.
  8. Biarkan mendidih. Tapi tengok-tengok juga kang melimpah ruah pulak.
  9. Rasa dulu. tak cukup masin or asam tambah.
  10. Tutup api.
  11. kuah siap untuk dimakan.
Eh2 jangan kuah ja..rebus la laksa tu sambil..heeeeeeeee

Kalau rasa periuk tu besaq jangan wat 1kg ja satg tak pekat.

P/S: sebenarnya xsuka sangat letak bunga kantan.. 

KUAH LAKSA SIAP =)


jom makan..

SELAMAT MENCUBA K.





Giveaway by Ana

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

klik banner tok join sekaki

Segmen Saya Nak HP Cases!


giveaway kecik-kecik


klik banner untuk join
GA ni dilanjutkan hingga 9 JULAI

Double Trouble Giveaway 2013 by SPB & SyahirahFS



Double Trouble Giveaway 2013 by Syan Punya Belog & SyahirahFS.

Di Sponsor oleh : 



 ++100 HADIAH UNTUK DIMENANGI!!



GIVEAWAY X-CLUSIF PERTAMA by ADHIE


Giveaway Gempak Raya 2013


ADA 43 PEMENANG YANG BERTUAH !!

Hadiah - Hadiah Menarik :

1- Skirt Stylista
2- Cursor Bertema
3- Top
4 - Dress
5- Topup RM5
6- Novel Adam Dan Hawa
7- Pretty Little Badge
8- Instant Hijab 
9- Bag
10 - Tudung/Shawl
11- Tudung Nur Kasih
12- Earring
13- Nano white infinity trial cream
14 - Perfume
15- Shawl + Inner
16 - Hair Ribbon Clips
17- Gelang
18- Shawl
19-Topup RM5

Giveaway Raya By Aliya Tralala & Nabila Biela


klik banner 4 join...



GA Ramadhan by KanvasDakwat


klik banner la kalau nak menang



Mini Giveaway by DiyanaHani


klik untuk join

done follow
done like

First Giveaway By Nurainira Zurain


klik banner tok join

23th Birthday Giveaway By DedeQ

Assalamualaikum and selamat malam,pagi or tengahari...:)

Selamat Hari lahir di ucapkan..semoga murah rezeki and di panjangkan umo...

nah hadiah yang tak seberaba dari saya.. ^_^


sorry ada tanda ! ni..xreti remove....hehe

BTW enjoy your life....
keep smile 
and 
HAPPY BIRTHDAY

DONE klik iklan 
n like page tu..nice jugak baju2 tu..hehe