Cerita basi Raya Pertama

  
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ 

Assalamualaikum

Hai u ollss..dah lama ni tak cerita2..nak cerita sal raya pertama yang dah basi..kihkih

Pagi2 raya aktiviti sama je setiap tahun..berebut bilik air untuk mandi..warhhh problem betol la.. Then dah mandi,bersiap santek2 gitu..bersalam-salaman la dengan semua yang ada tak kira tua atau muda.,. xdak gambar la salam2 ni..sob2

Pastu ramai2 semua pergi sembahyang sunat aidilfitri.. dekat masjid tu terjumpa la kawan2 kampung yang lama gila xjumpa..mimi,ez,rodiah n fitrah..hihi

then balik dok umah la apa lagi..dah besaq2 ni tak tau dah cek nak p mana..TIBA2 dapat message cik wawa ajak p rumah borhan..so pergi la dengan shar naik kereta shar..hehe..sebelom nak p tu aku melantak la laksa kat umah aku ngan bihun soto kat umah m.ngah aku...

Sampai kat umah borhan..mak aih macam2 dia bawak keluaq..kuih,buah naga n langsat..ketupat ka lemang xtaw aku xingat..pastu bihun sup pulak..dah tu dia buh bihun sup tu punya la banyak..tapi aku habiskan jugak.hehe..

dah balik dari rumah borhan singgah la sat kat rumah shar..then Fahmi pon datang join sekaki..pastu alang2 kami pon kol la ajak man,erin,up and mi..tapi yg datang cik man sorang ja..huhu..da la tadi aku makan macam2..kat umah shar pekena lak nasi..memang melantak habisla aku ni..huhu tapi sikit ja nasi tu aku makan..sob2 nasi sedap tapi dah kenyang sangat

Dari rumah shar,singgah sat kat rumah aku..kat rumah aku tinggal bertiga ja.. aku,wawa ngan man..shar and fahmi masing2 dah balik.. sementara tunggu up and mie nak ke rumah wawa kami ni borak2 la kat umah aku tu..then bergerak ke umah wawa tapi singgah sat kat umah wan..pastu ajak la up ngan mie sekali singgah situ..huhu..


Jom ke rumah cik wawa pulak...zrooom2...
kat rumah wawa la sesi fotografi bermula..kihkih



SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR DAN BATIN DARI DAYAH DAN KELUARGA..

P/S: ada orang nak bagi kita duit raya x??hehe

2 comments:

  1. Anda di tag. Jom join GA ini klik sini. Hadiahnya berupa Teddy Bear Besar, menarikkan ? Sila klik pada nama untuk pergi ke GA tersebut.

    ReplyDelete
  2. http://akutakpopular.blogspot.com/2014/01/bisness-double-stemcell.html

    Jom kita buat bisness..berani mencuba rajin berusaha.boleh contact terus jika masih tidak faham:)

    mudah jew cuma cari orang or kawan join bisnes kita.itu sahaja,sambil cari orang kita dapat income.

    ReplyDelete